SPOS logo
  • Bulgarian
  • Croatian
  • English
  • French
  • German
  • Hungarian
  • Macedonian
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian
  • Slovenian
  • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DRUGI DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM IPAK ĆE SE PONOVO ODRŽATI U EKSKLUZIVNOJ HALI 3 BEOGRADSKOG SAJMA



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.753

Kao što je poznato, dvogodišnjim ugovorom sa Beogradskim sajmom utvrđeno je da se Sajam održava u hali 12, ali je prvi Sajam održan u hali 3 sticajem okolnosti, koja je mnogo bolja, ali i znatno skuplja. SPOS je pregovarao sa rukovodstvom Sajma proteklih meseci i uspeo da sklopi dogovor da se i naredne godine, po pristojnoj ceni, Sajam opet održi u prestižnoj hali 3.

Tako će i naš Drugi državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem biti održan u najekskluzivnijem mogućem prostoru, u hali 3 (pogledajte OVDE), u prostoru od 4.438 kvadratnih metara (hala 12 koja sada nosi promenjeni broj, pa se zove hala 5, ima 2500 kvadrata). Kao što se sećate, prošle godine smo ovu halu dobili po ceni hale 12, zbog neokončavanja renoviranja hale 12.

Međunarodni seminar 2010. godine koji prati Sajam biće održan ispod galerije, u prostoru koji ove godine nije korišćen (bio je pregrađen zavesama), a cela hala biće slobodna za izlaganje. Izvršni odbor SPOS-a razmotrio je dobro trenutnu situaciju i interesovanje koje vlada za učešće na Drugom državnom pčelarskom sajmu, te je doneo odluku da se pokuša sa ponovnim dobijanjem ekskluzivne hale 3 za održavanje Sajma, u čemu se i uspelo. Zakup hale 12 bio je ugovorom predviđen na 590.000 dinara za 2009. godinu, a za 2010. godinu ta cifra je trebala biti uvećana za procenat inflacije. Procenjuje se da inflacija neće biti manja od 12%, pa bi hala 12 u 2010. godini koštala najmanje 660.800 dinara. Pregovorima je skoro duplo veća hala 3 obezbeđena za samo 800.000 dinara, ili za razliku u ceni od svega 139.200 dinara. Tako je rešen problem nedostatka prostora koji je i ove godine bio glavna primedba posetilaca, a zbog povećanog interesovanja za učešće, iduće godine bi taj problem u još manjoj sali bio izraženiji. Uz to, prostor za seminar smo pomerili na novo mesto, te će prostora i relativno i apsolutno biti mnogo više. Ako bude potrebno, svi oni koji prostor dobijaju besplatno (literatura, prezentacija društva pčelara, inovacije), biće smešteni na galeriji hale 3. Cene zakupa tipskih štandova sajma biće uvećane za svega 10% u odnosu na Prvi državni pčelarski sajam, kada smo i tako imali povlašćene cene u odnosu na njihovu tržišnu cenu. Ovaj sporazum sa Beogradskim sajmom ima posebnu vrednost, naročito kada se uzme u obzir da će Beogradski sajam ovih dana biti privatizovan i da će uskoro dobiti novog vlasnika. Ovako, nećemo morati sa njim ponovo da pregovaramo i da tražimo veću halu po povlašćenoj ceni, jer smo već sve detalje rešili aneksom ugovora.

Inače, raspored hala na Beogradskom sajmu možete pogledati OVDE

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE